JSK Mantanani Island Resorts Sdn. Bhd.
Privacy Statement

English

Dear Customers,

1. In the course of your dealings with JSK Mantanani Island Resorts Sdn. Bhd., whether through our agents or staff/employees, you would have furnished to us your personal data such as NRIC / passport number, mobile contact number, residential address, email address(es), images of you in areas of our Resort covered by CCTV, etc. This notice is to inform you of the manner and purpose(s) by which and for which we will process your personal data and to seek your consent for us to process your personal data, in accordance with the Malaysian Personal Data Protection Act 2010.

2. Your personal data which may include but is not limited to, name, age, NRIC / passport number, residential address, email address(es), gender, date of birth, occupation, mobile contact numbers, is required for us to, without limitation:-
a) Book your rooms over email, online, or on the phone, and related products and services;
b) Improve our content, service, and product offerings;
c) Update you on new packages;
d) To respond to your questions and comments;
e) For daily operation and administration of services and facilities related to the products provided to you.

3. Your personal data will generally be kept confidential SUBJECT ALWAYS that you hereby consent and authorise us to furnish or disclose your personal data to the following categories of parties:-
a) Any party/person to whom we are compelled or required to do so under law or in compliance with directives from competent or governmental agencies;
b) Our related/associated/subsidiary companies, including those which may be established/incorporated in the future;
c) Our authorised agents, suppliers, vendors, solicitors, consultants, auditors, accountants, etc;
d) Government agencies, statutory authorities/bodies, industry regulators. You have the right to request access to and to request correction of your personal data held by us. Such request is to be made to the email address [email protected]

4. If you do not wish to receive promotional materials about products and services offered by our related or associated companies, kindly write to the email address stated in paragraph 3 above. 

Bahasa

Kepada pelanggan yang dihormati,

1. Sewaktu anda berurusan dengan JSK Mantanani Island Resorts Sdn. Bhd., melalui ejen-ejen kami atau pekerja-pekerja kami, kami akan meminta supaya anda bekalkan data peribadi seperti nombor NRIC / nombor paspot, nombor talipon bimbit, alamat kediaman, alamat emel, imej anda yang berada disekitar kawasan hotel kami dilindungi oleh CCTV dan sebagainya. Notis ini adalah untuk memaklumkan anda cara dan tujuan kami memproses data peribadi anda dan mendapatkan kebenaran anda bagi kami memproses data peribadi anda berdasarkan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.

2. Data peribadi anda mungkin merangkumi nama, umur, nombor NRIC / nombor paspot, alamat kediaman, alamat-alamat emel, jantina, tarikh lahir, pekerjaan, nombor talipon bimbit, yang diperlukan supaya kami boleh:-
a. Untuk menempah bilik anda melalui e-mel, online atau melalui telefon, berkaitan pelbagai jenis produk dan perkhidmatan;
b. Berkenaan perkara-perkara yang melibatkan penggunaan servis kami seperti kandungan, perkhidmatan dan tawaran kami;
c. Berhubung dengan anda pasal pakej-pakej baru kami.
d. Berhubung dengan anda untuk menjawab pertanyaan dan komen anda
e. Kegunaan untuk operasi harian dan pentadbiran perkhidmatan dan kemudahan yang berkaitan dengan produk yang disediakan kepada anda.

3. Data peribadi anda secara amnya dirahsiakan. Dalam pada itu, anda memberi kebenaran anda supaya kami boleh memberi data peribadi anda kepada kategori pihak-pihak berikut:-
a. Mana-mana pihak kepada mana kami terpaksa atau dikehendaki berbuat demikian di bawah undang-undang atau memenuhi arahan-arahan daripada pihak berkuasa;
b. Mana-mana syarikat berkaitan/anak syarikat kami, termasuk yang ditubuhkan di masa hadapan;
c. Ejen-ejen, pembekal-pembekal, peguam-peguam, penasihatpenasihat, juruaudit, akauntan kami dan sebagainya;
d. Agensi kerajaan, pihak berkuasa berkanun, pengawal selia industri. (Anda mempunyai hak untuk meminta akses kepada dan meminta supaya pembetulan dibuat ke atas data peribadi dalam simpanan kami. Permintaan sedemikian adalah dituju kepada alamat emel [email protected])

4. Jika anda tidak ingin menerima bahan promosi produk dan perkhidmatan syarikat berkaitan kami, sila emel kepada alamat emel ternyata di perenggan 3 di atas.

Operating hours:
  • Monday to Friday (08:00 to 17:30)
  • Saturday (08:00 to 13:00)
Phone:
...

Home

...

Scenic Points

...

Sports & Recreational

...

Resort Facilities

...

Accommodation

...

Day Trip